میزان استفاده شده از مغز انسان

شاید تا کنون شنیده باشید که انسان تنها ۱۰ درصدر از توانایی های مغز خود را به کار می گیرد و اگر شما بتوانید استفاده بیشتری از مغز خود داشته باشید می توانید به یک انسان نابغه تبدیل شوید که توانایی هایی فراانسانی مانند خواند ذهن دیگران و ارتباط با جهان معنا را تجربه کنید . این بحث ۱۰ درصد افسانه های بسیاری را به وجود آورده و به طور مثال فیلم لوسی که در سال ۲۰۱۴ ساخته شد انگیزه ای برای بینندگان بود که بتوانند استفاده بیشتری از ذهنشان ببرند .
طبق پژوهش های انجام شده بسیاری از مردم این افسانه کاملا باور دارند ، چیزی نزدیک به ۶۵درصد آمریکایی ها . از سویی دانشمندانی هم هستند که این مورد را قبول ندارند و اعتقاد دارند آدمی از بیشتر ظرفیت مغز خود استفاده می کند .
عصب شناسی
عصب شناسی بررسی می کند که آناتومی مغز چگونه بر رفتار ها و احساسات آدمی تاثیر می گذارد . برخلاف اسطوره ۱۰درصد ، دانشمندان می دانند که هر بخش یا همان درصد از مغز انسان کار خاصی را انجام می دهد ، کارهایی مانند تشخیص رنگ ها ، حل مسائل و . . . و پژوهش های انجام شده نشان می دهند که هیچ یک از بخش های مغز بی کار نیستند . یا مثلا بخشی از مغز که Broca نام دارد اگر نتواند به درستی کار کند ، آدمی می تواند زبان را درک کند ولی نمی تواند کلمات را ساخته و از ناحیه زبان یا دست (نوشتن) آن را ارائه دهد .
رویکرد تکامل
یکی دیگر از موارد نقص کننده اسطوره ۱۰درصد ، رویکرد تکامل است . این رویکرد نشان می دهد که یک انسان بالغ غزی دارد که تنها ۲ درصد از جرمش را دربر می گیرد ولی ۲۰ درصد از انرژی بدن را مصرف می نماید که در مقایسه با پستانداران و پرندگان بسیار متفاوت است مغز آنها حداکثر ۷درصد از انرژی را مصرف می کند .
منبع این اسطوره :
با اینکه نمی دانیم که منظور از ده درصد ظرفیت مغز یا شاید نوع استفاده از تک تک بخش های آن است ، ولی در مورد منبع این اسطوره باید گفت که ممکن است از کتاب های عصب شناسی قدیمی یا کتاب های خودآموزی باشد ولی بسیار سریع گسترش یافته و به یک باور تبدیل شده است . البته که خود بنده حس می کنم که این استفاده به تمرکز و یافتن راه هایی برای استفاده بهتر از مغز است نه این منظور که ما تنها از ده درصد مغزمان استفاده می کنیم ، بلکه از ۱۰ درصد توانایی های هر بخش استفاده می کنیم .
به عنوان مثال، مقدمه لوئل توماس به کتاب مشهور How to Win Friends and Affects People، می گوید که فرد معمولی “تنها ۱۰ درصد از توانایی ذهنی پنهان خود را توسعه می دهد”. این بیانیه که به روانشناس ویلیام جیمز اشاره دارد، اشاره می کند به پتانسیل فرد برای دستیابی بیشتر، نه اینکه چقدر از مغز ماده آنها استفاده می شود.
حرف آخر
مغز انسان بسیار پیچیده است و بسیاری از رموز آن هنوز هم کشف نشده است . به دلیل استفاده ناکامل از آن است که انسانها “تنها” ۱۰ درصد از مغز خود را به کار می برند. اگر فقط عادی مردم بتوانند ۹۰ درصد دیگر را شناسایی کنند، می توانند نابغه ای بی مانند شوند.